Karin Nyméri

Jag har jobbat professionellt med hundar i över tio år. Under alla dessa år och ännu längre har jag brunnit för att lära mig mer om hundar, bättre förstå hundar och bli en bättre hundtränare. Det är ett intresse som aldrig minskar utan snarare ökar ju fler hundar man får möjlighet att hjälpa. 

Ju mer jag haft äran att träffa hundar och deras människor har jag insett att en av dom viktigaste sakerna jag gör i mitt jobb är att hjälpa hjälpa hundägaren se sin hunds perspektiv.  Ju bättre förståelse vi har för våra hundar desto bättre förutsättningar har vi att ge hunden ett bättre och lyckligare liv.                         

Att behandla hunden med respekt och låta relationen komma i första hand är något som genomsyrar hela mitt arbetssätt. 

Jag jobbar med belöningsbaserade metoder och individanpassad träning för att ge dig och din hund de bästa förutsättningarna för långsiktiga resultat. Glädje något av det mest värdefulla när vi tränar hund och om glädjen saknas så gör jag mitt bästa för att hitta den.

Utbildningar och arbetserfarenhet

Mitt hundliv startade på riktigt när jag som gymnasieelev fick praktisera på Hand med Hund. Där blev jag efter skolan anställd (2011) och gick min grundutbildning till hundinstruktör. Jag utbildade mig nästan direkt därefter till hundbeteendeutredare (tidigare kallat hundpsykolog

Där fick jag flera års erfarenhet med att jobbat på hunddagis med hundhållning i grupp och hålla kurser och privatträningar.

Mellan 2018 – 2021 drev jag KarMas Hundcenter tillsammans med Maria Bondesson.   

Att vidareutvecklas är lika roligt som viktigt så jag fortsätter gå diverse fortbildningar och konferenser när jag har möjlighet till det. Bland annat har jag gått på seminarier och workshops för Caroline Alupo, Milene Wallin, Jessica Mann, David Selin, Eva Bertilsson och många andra.
Jag har även gått Hundstegs masterutbildning för hundpsykologer (påbyggnad/fortbildning) 

Jag har utbildat mig till balansbolls-instruktör (steg 1 och steg 2) hos Svenska Fysioterapiskolan.

 

Via SoS (Svenska Service- och Signalhundsförbundet) har jag utbildat min egen hund, Idun (bichon havanais) till certifierad servicehund och det var en väldigt rolig och på många sätt givande resa som gav många insikter. Bland om vad hund och människa betyder för varandra.  

Jag är även diplomerad och jobbar assistanshundsinstruktör hos Svenska Service- och Signalhundsförbundet. Det är ett jobb som ligger väldigt nära hjärtat och som jag är enormt glad för. Jag jobbar även som instruktör i  SMART hundutbildning.

Jag är diplomenad Berikningsinstruktör utbildad hos Attityd Hundkunskap. 

Jag läste till Nose Work instruktör hos You and Your dog – fave fun och blev certifierad SNWK instruktör och doftprovsdomare.

– Hundinstruktör

– Hundbeteendeutredare

– Balansbollsinstruktör

– Assistanshundsinstruktör

– SNWK instruktör & doftprovsdomare (Nose Work)

– Berikningsinstruktör

Följ oss på sociala medier