Om oss

Jag som driver Nyméri Hundperspektiv heter Karin Nyméri.

Jag har jobbat professionellt med hundar i över tio år och älskar att lära mig mer om hundar och hundträning lika mycket nu som när jag precis startat.

Mellan 2018 – 2021 drev jag KarMas Hundcenter tillsammans med Maria Bondesson.  

Med tiden har jag insett mer och mer att en av dom viktigaste sakerna jag gör i mitt jobb med hundägare är att hjälpa dom se hundens perspektiv.  Ju bättre vi förstår våra hundar desto bättre förutsättningar har vi att ge våra hundar ett bättre och lyckligare liv. Vilket alltid är det optimala målet.

Därav är mitt motto Mer hundkunskap – fler glada svansar.                          

Att behandla hunden med respekt och låta relationen komma i första hand är också något som genomsyrar mitt arbetssätt. 

Jag jobbar med belöningsbaserade metoder och individanpassad träning för att ge både dig och din hund de bästa förutsättningarna. Glädje något av det mest värdefulla när vi tränar hund och om glädjen saknas så gör jag mitt bästa för att hitta den.

Utbildningar

Mitt hundliv startade på riktigt när jag som gymnasieelev fick praktisera på Hand med Hund. Där blev jag senare anställd (2011) och gick min grundutbildning mig till hundinstruktör. Det tog inte lång tid tills jag även utbildade mig till hundbeteendeutredare (tidigare kallat hundpsykolog). 

Jag fick där flera års erfarenhet med att jobbat på hunddagis med hundhållning i grupp, kurser och privatträningar.

 

Att vidareutvecklas och lära mer är både viktigt och roligt så jag fortsätter gå diverse fortbildningar när jag har möjlighet till det. Bland annat har jag gått på seminarier och workshops för Caroline Alupo, Milene Wallin, Jessica Mann, David Selin, Eva Bertilsson och många andra. 

 Jag har utbildat mig till balansbolls-instruktör (steg 1 och steg 2) hos Svenska Fysioterapiskolan.

 

Via SoS (Svenska Service- och Signalhundsförbundet) har jag utbildat min egen hund, Idun (bichon havanais) till certifierad servicehund och det var en väldigt givande resa som gav många insikter. Bland om vad hund och människa betyder för varandra.  

Jag är diplomerad och jobbar assistanshundsinstruktör hos Svenska Service- och Signalhundsförbundet. Det är ett jobb som ligger väldigt nära hjärtat och som jag är enormt glad för. Jag jobbar även som instruktör i  SMART hundutbildning.

Jag är diplomenad Berikningsinstruktör utbildad hos Attityd Hundkunskap. 

Senaste utbildningen gick jag till Nose Work instruktör hos You and Your dog – fave fun och blev certifierad SNWK instruktör och doftprovsdomare. 

För närvarande går jag också Hundstegs Masterutbildning för hundpsykologer (fortbildning för hundpsykologer).

– Hundinstruktör

– Hundbeteendeutredare

– Balansbollsinstruktör

– Assistanshundsinstruktör

– SNWK instruktör & doftprovsdomare (Nose Work)

– Berikningsinstruktör

Följ oss på sociala medier