Förberedande assistanshundsträning

I den förberedande assistanshundsträningen jobbar vi för att öka era chanser och förutsättningar att kunna påbörja och fullfölja en assistanshundsutbildning.

Detta är alltså inte en assistanshundsubildning utan en utbildning man kan gå innan man påbörjar en assistanshundsutbildning.

Fokus ligger på att ge hunden en stadig grund att stå på genom att träna hunden till att fungera väl i många olika miljöer och situationer, bygga trygghet, självständighet och samarbete. För ett assistanshundsekipage krävs ett välutvecklat samspel mellan hund och förare.

Som hundförare får du lära dig mer om hur du läser och stöttar och guidar din hund i olika situationer. Utbildningen är individanpassad och skräddarsys efter din hund och dess utveckling under hela utbildningens gång.

Träningen sker med en eller två träffar i månaden, under ett halvt eller helt år. Mellan varje träff kräver det att du som förare tränar mycket tillsammans med din hund. Förträningen kommer att ske i olika miljöer och även miljöer som liknar den miljön som hunden senare är tänkt att arbeta i. Fördelningen av träffarna ligger på ca 50/50 i hemmet och på annan plats för att hunden ska kunna fungera i många olika miljöer.

Är du intresserad eller nyfiken? Kontakta oss på info@nymerihundperspektiv.se

Vill du veta mer om assistanshundar eller vad som krävs för att utbilda sin hund till assistanshund, besök soshund.se

Följ oss på sociala medier